Stichting RHvS: Nieuws van uw Voorzitter.

 

Allen, die het Regiment Huzaren van Sytzama een warm hart toedragen. Bij deze wil ik uw nieuwe bestuur bij u introduceren. Dat kan en mag natuurlijk niet zonder eerst mijn ongelofelijke dank en waardering uit te spreken voor onze voorgangers die zich jarenlang voor ons allemaal geweldig hebben ingezet. We gaan ons uiterste best doen, maar het zal niet meevallen hen op gelijkwaardige wijze te vervangen.
Vanuit het vorige bestuur blijft Wil Bouwmans aan als lid en Regimentsaanspreekpunt. Henk Knoppers blijft aan als Webmaster. Hun kennis en ervaring is voor de continuïteit, in brede zin, een grote steun voor het hele bestuur.

Het nieuwe bestuur rekent op uw aller steun en spreekt de hoop uit u in grote getale te mogen ontmoeten bij de bijeenkomsten die er georganiseerd worden. Voor 2020 staat er niets meer op de kalender, maar vanaf januari 2021 starten we al onze traditionele activiteiten samen met onze reünieverenigingen weer op (hopelijk met nog minder Corona-beperkingen als nu).

Anouschka, Michael, Hans, Wil, Henk en ik hebben er zin in, hieronder stellen we ons nader aan u voor.

 

Na gedurende vier jaar de opleiding aan de KMA gevolgd te hebben ben ik beëdigd op onze Standaard en vervolgens direct geplaatst bij 43 Tankbataljon in Langemannshof. Daar was ik Pelotonscommandant en plaatsvervangend Eskadronscommandant bij het B-Eskadron om vervolgens het C-Eskadron te mogen commanderen. Een geweldige tijd, waar ik met veel plezier aan terugdenk.Mijn tijd als S3-11 Tankbataljon was daar een mooi vervolg op. Het begon, gek genoeg, met een uitzending als VN-waarnemer in Bosnië-Herzegovina. Een mooie en leerzame ervaring. Daarop volgde twee jaar als S3. Heel veel mooie oefeningen met een geweldig team. Die periode mocht ik afsluiten als Commandant A-Eskadron tijdens IFOR-1, weer in Bosnië-Herzegovina.

Tussendoor en aansluitend veel gewerkt voor o.a. de Koninklijke Militaire Academie en bij het Duits-Nederlandse Corps in Münster. Mijn derde uitzending was in 2009/2010 naar Kandahar in Afghanistan als hoofd Civiel-Militaire samenwerking.

Ik kijk terug op een hele fijne tijd bij Defensie en ben daarbij ons regiment altijd trouw gebleven. Ik ben er trots op dat ik nu voorzitter mag zijn van het bestuur van de Stichting Regiment Huzaren van Sytzama .

Luitenant-kolonel bd Ad Koppe

Beste Regimentsgenoten,
Laat ik mij even kort voorstellen, mijn naam is Anouschka Schweinsberg en ik heb de functie van secretaris overgenomen van Dhr. Geert Snellen. (ik hoop hem te kunnen evenaren).Opgekomen in September 1999 bij Schoolbataljon Zuid in Oirschot. In januari 2000 begonnen bij 11 Tankbataljon als Huzaar chauffeur van EC BEsk. Daarna volgde de uitzending Sfor 10 naar Bosnië snel.

Terug van Bosnië naar Amersfoort de rijopleiding Leopard 2 in, wat waren dat een geweldige 3 maanden! Langzaam aan weer opwerken voor de 2e uitzending naar Bosnië, Sfor 14 als Kpl1 en plaatsvervanger van de E-sectie.

Mijn laatste uitzending met 11 Tankbataljon was in 2006 naar Afghanistan op Kandahar Airfield, nog steeds als Leopard bestuurder maar we waren daar zonder onze tanks als ondersteuning voor de Luchtmacht.

Rondom het opheffen van 11 Tankbataljon in 2011 ben ik gevraagd om Coordinator toeg. te worden voor de opleiding Veiligheid en Vakmanschap wat onder 13 Ststcie van de Brigade viel. Echter is deze stoel nooit officieel gecreëerd helaas.

Daarna aangenomen als chauffeur/ secretaresse van de Chef Staf 13e Brigade, ook echt een hele leuke periode geweest.

Nog steeds als de eeuwige Kpl1 kwam daar voor mij het einde in zicht als militair richting 2016 of ik moest nog naar de KMS. Toen kreeg ik de kans om op een burger stoel binnen de personeelsdienst van de 13e brigade te solliciteren. Sinds 2015 hangt mijn GVT in de kast en moet ik nadenken wat ik aan doe naar mijn werk bij de Personeelsdienst en ik ben daar tot op heden nog steeds werkzaam, zo heb ik het beste van beide werelden!

Ik hoop u binnenkort snel eens te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Anouschka.

Korporaal 1 bd der Cavalerie en plaatsvervanger van de E-Sectie

Nadat ik meerdere jaren als onderofficier heb gediend in verschillende functies en wapens in zowel het Franse als het Nederlandse leger, ben ik in 2004 gestart als commandant van een tankpeloton bij het B-Eskadron van 11 Tankbataljon. Een functie waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk. Ik draag sindsdien met veel trots de kleur van het regiment op mijn zwarte baret.
De komende tijd ga ik mij inzetten als beheerder voor de stichting RHvS.Met vriendelijke huzaren groet,
Majoor M.J. (Michael) de Pauw Gerlings
Als (Opper)wachtmeester heb ik lange tijd gediend binnen 11 Tankbataljon RHvS in de functies OPC wielverkenning ( Zwarte Rat), Bataljonswapen-hersteller, OWI BEsk ( IFOR 1 Voordet) en als S2 toegevoegd ( SFOR 3).

Toen het aantal Tankbataljons minder werd en alles er op wees dat mijn volgende functie, Bataljons-instructeur, onbereikbaar werd heb ik, na 25 jaar Defensie, de overstap gemaakt naar de Politie.

Als Inspecteur van de Politie misschien een “vreemde” binnen het Regiment maar in de afgelopen 20 jaar heb ik bijna geen Diner de Corps of reünie 11 Tankbataljon gemist.

Mijn verbondenheid met het Regiment en daarom met U is mij veel waard. De komende tijd ga ik mij inzetten als penningmeester van de Stichting RHvS.

Opperwachtmeester Instructeur BD/Inspecteur van de Nationale Politie Hans van Haalen

Geachte Regimentsgenoten en Sympathisanten,

Na bijna 26 jaar, werkzaam voor het Regiment en haar onderdelen en verenigingen, toch mezelf even voorstellen.

Diensttijd 10 maart 1970 tot en met 30 juni 2005.

Gediend als dienstplichtige bij de Verbindingsdienst (70-2). Gediend als beroeps onderofficier bij de Cavalerie en altijd ingedeeld bij het Regiment Huzaren van Sytzama.

Als Sytzamaer gediend en werkzaam geweest:

1. 43 Tankbataljon RHvS BEsk OPC 3e Pel 1976-1981
2. 11 Tankbataljon RHvS S4 toegevoegd 1987-1990
3. Regimentsadjudant van het Regiment Huzaren van Sytzama (1994-2007 waarvan laatste 2 jaar in FLO tijd)

Verder ben ik ook vanaf 1994 tot heden bestuurslid van de navolgende “Regimentsonderdelen en verenigingen” behorende onder het Regiment Huzaren van Sytzama:

1. Regimentsaanspreekpunt Regiment Huzaren van Sytzama.
2. Stichting Regiment Huzaren van Sytzama.
3. Vriendenkring “Wij Huzaren”.
4. Reünievereninging oud gediende 11 Tankbataljon RHvS.
5. Reünievereninging Vrienden van 43 Tankbataljon RHvS.
6. Aanspreekpunt voor 41e, 42e en 43e Zelfstandige Zware Tankeskadron RHvS.

Ik hoop dat ik in de afgelopen 26 jaar de Regimentswerkzaamheden goed en naar ieders tevredenheid heb uitgevoerd. Zodat ik in de toekomst niets te vrezen heb en dat ik mijn werkzaamheden voor het Regiment Huzaren van Sytzama en haar verenigingen nog jaren mag en kan voortzetten.

Met Huzarengroet (MHzGr),

Wil Bouwmans
Adjudant bd der Cavalerie
Regimentsaanspreekpunt
Regiment Huzaren van Sytzama

Vreemde eend in de bijt.

Geboren in mei 1938. Op mijn tweede verjaardag, een dag te vroeg, kwamen de oosterburen op bezoek en bleven gelijk 5 jaar. Wij woonde naast mijn grootvader, Adjudant bd, en hij vond dat je niet vroeg genoeg met de militaire opvoeding kon beginnen. Mijn vader kwam in juni 1945 terug van zijn Engelse avontuur en werd de eerste naoorlogse commandant van de Verbindingstroepen in de Nieuwe Alexanderkazerne. Mocht soms mee en vermaakte me best en herkende al de onderscheidingstekens.

Na schoolopleiding lichting 62-4, TD, Generaal de Bonskazerne.
Vervolgopleiding NATO-codificatie (NATO Stock Numbers), Kromhoutkazerne.
Naar de STAFCIE K.M.G. in de Nieuwe Alexanderkazerne, dus weer thuis.
Na een maand uitgeleend aan het Werktuigbouwkundig Bureau van de Marine, een groene tussen blauw en burgers.

Februari 1964 naar het bedrijfsleven, bij twee bedrijven gewerkt.
Van engineer via van alles, o.a. hoofd afdeling inkoop, geëindigd als bedrijfsleider
Gestart met potlood en papier en geëindigd met computerdata verwerking en protocollen.

In 1999 op het internet gezocht naar militaire monumenten etc. Niet echt vindbaar, dus zelf daarover een website gemaakt.
Echter een foutje gemaakt, het Cavaleriemonument op de Bernhardkazerne stond er niet op. Moet je net ene Wil Bouwmans hebben, die ziet alles. Dus dat moest gecorrigeerd worden.

Een poosje later heeft hij me ingelijfd en zijn we aan de website begonnen, toen ging dat via telefoonlijnen en alles moest dus met kleine bestandjes. Dat is gelukkig voorbij en volgend jaar is de website 20 jaar in de lucht.

Uw webmaster, Henk Knoppers