Cavalerie: Leopard 2A4 en 2A5.

Foto’s mogen alleen gekopieerd en gebruikt worden na toestemming van de eigenaar.

Leopard: 2A5 in Polen.

Wachten op de infanterie. Wachten om de startlijn te overschrijden.
Vast in de modder. Tijd om te eten.
Gevechtspauze. Even frisse lucht happen.
Evaluatie na actie. Rivieroversteek.
R-sie. R-sie op weg …
Leo 120: op de bypass Livno. Leo 122: motoronderhoud.

 

Deze foto’s stammen uit het foto-archief van de Defensiekrant.

Hongarije: april 2000. Nederlandse en Hongaarse militairen oefenen in Hongarije met onder meer de Leopard-2A5. © CAVDKM/Sjoerd Hilckmann. De Leopard-2A4 op oefening.
Deelname aan een wedstrijd om de Bult Francis cup op baan 9 van de schietbaan in Bergen-Hohne. Deze tankschietwedstrijd voor eenheden van de cavalerie stelt de schietvaardigheid van de tankers op de proef. Er gaat dan aardig wat munitie doorheen. De Leopard-2A5 op oefening in het Franse Mourmelon.
©Louis Meulstee.
Idem. de Leopard-2A5 liet zich van zijn beste kant zien. Bosnië, Novi Travnik: dec 1999, Een Leopard-2A5 op de compound bij Novi Travnik.
© Hennie Keeris
Idem. de Leopard-2A5 liet zich van zijn beste kant zien. Bosnië, Novi Travnik: dec 1999, Een Leopard-2A5 op de compound bij Novi Travnik.
© Hennie Keeris.

 

Deze foto’s stammen uit privé – archieven.

Geluid rijdende tank

Geluid schietende tank

Novi Travnik, 30 april 1998. Deze T-34/85 was tijdens SFOR3 in onderhoud gesteld bij het 2e peloton, A Eskadron welke hem dan ook maar in de kleuren van het RHvS heeft geschilderd met de bijbehorende tactische tekens. In geval van nood zou dit de tank zijn van de administrateur …
Foto gemaakt tijdens de tankschietwedstrijd
om de Bult Francis Cup in Bergen Hohne, baan 9.
Foto gemaakt tijdens de tankschietwedstrijd
om de Bult Francis Cup in Bergen Hohne, baan 9.
Leopard 2A4 van het 2e peloton, A Eskadron, 11Tkbat tijdens SFOR3 op Novi Travnik. Leopard 2A4 gecamoufleerd, tank is van het 3e peloton, A Eskadron, 11Tkbat.
Leopard 2A4 van het B Eskadron, 11 Tkbat op de Walberhof in Vogelsang vlak na aankomst vanuit Nederland. Geen 11Tkbat Leopard 2A5 maar een tank van de cavalerieschool tijdens de eindoefening van schutters, laders en bestuurders op de Leusderheide.
Wederom twee tanks van de cavalerieschool tijdens de eindoefening schutters, laders, bestuurders. Locatie is in gully bij lijn peer. Maart 1998, 2e peloton, A Eskadron tijdens SFOR3. Wapenonderhoud na het schieten op een verlaten FOL van de voormalige Joegoslavische luchtmacht.
Augustus 1997, 2e peloton, A Eskadron tijdens een oefening op Salisbury Plains. Na enige problemen met de kanonschot-simulator wordt deze getest en goed bevonden. 1998 tijdens SFOR3, 2e peloton, A-Eskadron. Op de “schietbaan” in Travnik voor een oefening met het Korps Mariniers, waarbij een tanksectie vuursteun zou geven.
Leopard 2A5 van het 1e peloton, B Eskadron, 11Tkbat tijdens de Test Enkele Tank (TET) op de Oirschotse heide. Zagan, 23 oktober 1998, PT-91 tank (Pools gemodificeerde T-72) met het embleem van 11 Tkbat op de toren.