11Tkbat RHvS: TFE-9 17(NL)Painfbat PIB.

 

Geachte Regimentsgenoten,

Ondertussen is weer een langere tijd verstreken dat wij van het B-Esk iets van ons hebben laten horen. En dacht laat ik daar maar eens verandering in brengen.

Vorig jaar nov. werd bekend dat wij naar Afghanistan zouden gaan om de ANP (Afghaan National Police) te gaan trainen en monitoren. De bedoeling was dat zij een basis opleiding en training (FDD Focused District Development) zouden hebben gehad op een van de velen trainingscentra bv. in: Kabul, Kandahar of Tarin Kowt om als tewerkgesteld te worden in een gebied waar wij als de vaardigheden verder zouden moeten uitbreiden.

Hier voor hebben we een druk opleidingsprogramma door lopen, waar in het infanterie optreden veel aandacht kreeg. We hebben aspecten als ovg (optreden verstedelijkt gebied), schietvaardigheid, tactisch optreden, rijopleidingen en andere cursussen. maar ook de integratie van het KMar personeel die toegevoegd werd behoefde de aandacht. Zij hadden nl een deel van de opleiding niet kunnen doorlopen. daarbij constateerden wij allen, dat de 2 krijgsmacht delen verschillend denken en werken. maar wij wel een de zelfde opdracht hebben. waar binnen een ieder zijn rol moet vinden en hier aan gestalte moest geven. Kort om er werd veel behandeld.
Hierbij moet ik zeker een dankwoord zeggen aan het 17Painfbat PIB. Die ons voortreffelijk heeft ondersteund. Want de overige collega’s van ons Bataljon waren met hun uitzending TFE 9 bezig.
Uiteindelijk zijn wij naar een verlofperiode van 21 juli in geroteerd om het A-Esk af te lossen.

Na mijn aankomst in Deh-Rawod bleek e.e.a. in de praktijk toch net iets anders te zijn en moesten wij ook ANP’s opleiden die de FDD opleiding nog niet hadden gehad. Na een korte overdracht zijn wij dan ook enthousiast hiermee begonnen met de voorbereidingen en een operatie van de B Cie 17 Painf PIB hadden ons gedwongen even een pas op de plaats te maken. Maar onder tussen zijn we hier volop mee bezig. We hebben de 1e klas opgeleid in diverse vakken waar onder Handboeien, humanitair recht, civiel patrol, checkpoints, zelfverdediging, etc. En hebben deze opleiding afgesloten met een certificaat uitreiking welke we een beetje formeel en feestelijk omkleed hadden. Wat ons zeker goed deed is de dankbaarheid die de ANP uitte. Ze hebben het er steeds erover als we bij hun monitoren. En ook bij de nieuwe klas, waar wij nu mee bezig zijn, is deze dankbaarheid waarneembaar. Zelfs de jongens worden op bruiloften uitgenodigd en als we ons vriendelijk bedanken, dan zeggen ze: “we verkleden je als een Afghaan zo niemand ziet het!”

Tevens werken we in DRW intensief samen met de US PMT, Dyncorp en Civil affairs. zij pakken de posten die wij niet vaak aandoen. Daarmee ondersteunen ze ons op gebieden die wij niet optimaal kunnen monitoren met name op: logistiek, personeel en financieel gebied. hierdoor ontstaat er een win, win situatie.

Ook ben ik jl naar Tarin Kowt geweest en heb het personeel van ons Esk bezocht. en kan u vertellen dat ze het goed maken. Ook zij zijn bezig het beste er uit te halen. zodat het Afghaanse volk een goed politie apparaat krijgt wat de veiligheid ten goede komt.

Naast het werk hebben we natuurlijk ook leuke momenten zoals de bevorderingen en verjaardagen. En als we een rede kunnen verzinnen houden we een BBQ.

Samengevat kan ik u zeggen dat we ons steentje bijdragen en het goed gaat met het personeel.

Deh-Rawod 20-09-2009
E-Owi B Esk 11 Tkbat
Owi Gerards H.M.J.

 

Bevordering. Terug naar huis.
Diploma-uitreiking. De eed afleggen.
Felicitaties. Groepsfoto.
Op patrouille. Op patrouille.