RHvS: Nieuws van uw Regimentsadjudant.

 

16 februari 2019

Beste Regimentsgenoten,

Even voorstellen,

Ik ben Aooi Bert de Vogel, 58 jaar, woonachtig in Amersfoort, ruim 35 jaar getrouwd met Désirée en samen hebben we 2 kinderen en 2 kleinkinderen.

In 1978 begonnen als dienstplichtig schutter Leopard-1 bij 41Tkbat (RHPA). In Hohne heb ik, na het afronden van de KMS en de WTV te Amersfoort, een rondje gemaakt langs diverse bataljons en daar diverse functies mogen vervullen.
Eerst 2e beroeps bij BEsk 11Tkbat (RHvS), vervolgens OPC bij CEsk 43Tkbat (RHvS), Wmr hfd vbdn bij 101Tkbat (RHPA) en Stoo opn bij 42Tkbat (RHPO).
Met de laatste 2 bataljons ben ik op missie geweest naar Bosnië: resp SFOR-1 (1996/1997) en SFOR-12 (2002).
In 2007 volgde een missie naar Afghanistan (OMLT) en mijn laatste missie was in de functie van NSE naar Zuid-Soedan (UNMISS-8).

Na deze 4e en laatste missie zou het OTCMan het eindstation zijn, maar na een keuze gemaakt te hebben voor de nieuwe diensteinderegeling (nDer) heb ik er een paar jaar aan vastgeplakt.Mijn militaire loopbaan zal ik na mijn huidige functie bij het Sitcen te Utrecht afsluiten.

Ik heb het vertrouwen gekregen van onze Reg-C, Kol Koek en mijn voorganger Elnt Castelijns en zal als Regimentsadjudant de komende 3,5 jaar mijn uiterste best doen om de tradities van het Regiment Huzaren van Sytzama zoveel mogelijk in ere te houden en te waarborgen.
Vooral voor de postactieven want zij zijn diegenen die dit al die jaren vóór ons en voor òns hebben gedaan.

Regimentsadjudant RHvS,
Aooi Bert de Vogel