RHvS: Nieuws van uw Regimentscommandant


December 2019

Beste Regimentsgenoten,

We stomen op naar 2020, maar niet voordat we met trots en plezier terug kijken naar onze regimentsactiviteiten in 2019. Van een regiment in "ruste" verwacht je geen grote nieuwe ontwikkelingen. Dat geldt ook voor ons regiment.

Maar wat bij Sytzama wel opvalt is de ongewijzigd grote animo voor de traditionele regimentsactiviteiten zoals de reŁnies van 11 en 43 Tankbataljon, de diners de corps en de herdenking in Voorthuizen. Dit jaar waren er voor al deze activiteiten weer meer aanmeldingen dan in 2018 en dat is mooi. Want het gaat bij ons regiment vooral om kameraadschap, oude herinneringen ophalen, maar ook om je netwerk te verbreden.
Vaak, als ik regimentsgenoten spreek, hoor ik de opmerking: "Ik twijfelde of ik mij zou aanmelden, want misschien ben ik wel de enige van mijn lichting, eskadron enz. maar ik heb toch weer veel bekenden gezien." En dat klopt. Bij Sytzama ben je nooit alleen en bij Sytzama mag je je ook nooit alleen voelen.

Daarvoor zijn er altijd genoeg praatgrage regimentsgenoten die met jou goede herinneringen kunnen en willen ophalen.

Daarnaast zijn er ook mensen die twijfelen aan het nut van een regiment als Sytzama. De laatste tankbataljons zijn immers opgeheven. Ook dat is waar.

Maar ons regiment huisvest niet alleen de tradities van de tankbataljons, maar staat ook symbool voor onze herinneringen aan ons mooie werk in Oirschot en Langemannshof, grote oefeningen en missies in BosniŽ en Afghanistan, om 0800 uur het eerste tankschot in Duitsland, door de blubber rijden in Beverlo, met de tanktrein naar Mourmelon, en voor de heel oude onder ons naar La Courtine, tracks wisselen tijdens de weekendbreak en daarna naar Hamburg, aftanken met jerrycans, vastzitten met de Landrover, mist op baan 6, 13 Herstelcie op Walberhof, de kerk van Wollseifen, het ontbijt in Sennelager en zo kan ik nog uren doorgaan.

Dit zijn de herinneringen die ons binden en die Sytzama bij ons oproept en daarom roep ik twijfelaars voor 2020 op: "Meld je aan voor de diners en reŁnies, je bent van harte welkom!"

Rest mij u heel voorspoedig en gezond 2020 toe te wensen.

Commandant Regiment Huzaren van Sytzama

Kees Koek
Kolonel.